Eiwitrijke Recepten

Heb jij een Heerlijk eiwitrijk recept voor ontbijt, lunch, Dinner of Tussendoortje deel jouw recept en laat ander er ook van genieten.

Wij bekijken eerst de recepten of ze eiwitrijk proef zijn en in een eiwit dieet passen voor we ze op de site zetten.

Eiwitrijke Recepten voor een slank lichaam

Ontbijt:

Frisse Komkommer met gerookte kip
ingrediënten: 100 gram gerookte kipfilet • 1/4 komkommer • blaadje sla • peper
Bereiding: Schil de komkommer en snij het in stukjes doe het zelfde met de kipfilet en meng het door elkaar en maak het op smaak met een klein beetje peper. leg het netjes op het blaadje sla op een bord en eet smakelijk.

Heerlijke appel muesli ontbijt
ingrediënten: 100 gram magere kwark • 1 peer
2 eetlepels gerst vlokken • teelepeltje kaneel
Bereiding: Schil de peer en snij deze in kleine blokjes. Meng de kwark met de peer en gerst vlokken, daarna voeg je de kaneel toe. Een goed eiwitrijk begin van de ochtend.
Opmerking: Niet dagelijks eten wegens het fruit, zitten suikers in.

Ommelet met rauwe ham
ingrediënten: 2 eieren • peterseli • 5 plakke  rauwe ham • peper • eetlepel olie
Bereiding: Roer de eiren en peterseli door elkaar. Verhit de pan met olie en bak de rauwe ham licht aan voor je de eimengsel met peterselie toevoeg. Bak het eimengsel met ham gaar en je heb weer een heerlijk eiwitrijk ontbijt.

Lunch:

Griekse Salade
ingrediënten: 1/4 komkommer • 2 tomaten • 125 gram fetakaas • 1 kleine rode ui
10 olijven • 1 eetlepel olijfolie
Bereiding: Schil de komkomer en snij de komkomer in blokjes. Snij de fetakaas in blokjes. Was de tomaat en snij de tomaat in partjes. Haal de schil van de ui en snij de ui in ringen. Meng alles door elkaar en besprekel het met olijfolie. Een lunch dat prima past in een eiwitrijk dieet.

Witte kool salade
ingrediënten: 100 gram geschaafde witte kool • 50 gram geraspte wortel • 100 gram spekjes, uitgebakken • 1 eetlepel olie • 1 eetlepel azijn • peper • komijnezaadjes
Bereiding: Bak de blokjes spek uit, schep de spekjes uit de pan en laats ze afkoelen. Meng de olie, azijn, peper en komijnzaadjes. Schaaf de witte kool of snij de witte kool in dunne reepjes. Neem de wortel een maak deze eerst schoon en rasp de wortel fijn. Voeg de kool, wortel en spek door elkaar en voeg dan de dressing erdoor. en we hebben weer een heerlijke salade die prima in een eiwitrijk dieet past.

Dinner:

Gemarineerde kipfilet met salade
ingrediënten: Kipfilet • Voor de marinade: 4 eetlepels citroensap • geraspte gember • een teentje knoflook • peper • zout • Voor de Salade: sla • kikkererwten • kerstomaatjes • stukje gele paprika ontveld • pittige vinaigrette.
Bereiding: Laat de kikkererwten een nacht weken in water en daarna  afkoken en laten afkoelen. Maak de marinade klaar en laat deze minimaal 2 uur in de kip trekken. Voeg de sla. kikkererwten, kerstomaatjes en paprika samen en voeg de vinaigrette toe. Als laatste bakje de kipfilet aan beide kanten mooi bruin. Schep er nog wat marinade overheen en laat dit nog 10 minuten sudderen. als laatste voeg je nog wat peper en zout toe.

Tussendoortje:

gezonde lifestyle receptenboek

Wil jij nog meer recepten die eiwitrijk zijn dan is dit misschien een optie voor u. Inge van Haselen heeft een recepteboek geschreven ‘Gezonde Lifestyle’ met meerdere gezonde recepten. Dit boek bevat onder andere:

  • 15 ontbijt receptenEiwitrijke recepten
  • 15 luch recepten
  • 15 snacks
  • 15 avondmaaltijden
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *