Geen JoJo effect bij het eiwitrijk dieet

Waarom je geen JoJo-effect krijgt bij een eiwitrijk dieet!

Je wil eerst weten wat het JoJo effect is, hoe het ontstaat en waarom het zich niet voor doet bij een eiwitrijk dieet.

Het JoJo effect ontstaat bij mensen die denken of zeker weten dat ze overgewicht hebben en willen afvallen. En de eerste diëten die de mensen gaan volgen zijn de diëten waar je minder calorieën mag eten. Dit zijn juist de diëten die het JoJo effect veroorzaken. Want zodra je het streef gewicht heb gehaald ga je toch weer meer eten of je valt terug in je oude eetgewoontes en dan begint de ellende. De Kilo’s vliegen er weer aan en voor je het weet weeg je het zelfde gewicht als voor het afvallen, maar nog erger er zitten zelfs meer kilo’s bij. HOE KAN DAT NOU?


Nu je weet wat het JoJo effect is wil je ook weten hoe dit ontstaat.
Maar ook waarom het niet bij een eiwitrijk dieet ontstaat.

Als je gaat afvallen met een dieet waar je minder calorieën binnen krijgt gaat je lichaam zich aanpassen aan de situatie. Je body gaat in de spaarstand! Dat wil zeggen je stofwisseling vertraagt. Je kacheltje gaat minder hard branden en gebruikt minder energie. Dit verklaart ook waarom het afvallen al snel niet meer zo gaat als men had verwacht, de kilo’s vliegen er niet af. Maar dan gaan we er toch bij sporten om het kacheltje wat op te stoken Fout dit maakt het alleen nog maar erger. Begrijp me niet verkeert ik ben absoluut voorstander van sporten. minimaal 3x per week, alleen niet als je een caloriearm dieet volg (bij een eiwitrijk dieet is dit geen probleem). Het veroorzaakt juist dat je stofwisseling de rest van de dag nog meer vertraagt want je moet nog wat energie over houden als je weer gaat sporten. Je lichaam gaat nog zuiniger om met de energie die je binnen krijgt en het afvallen word steeds moeilijker en moeilijker.

En dan eindelijk heb je je streef gewicht behaald of nog erger je kon het dieet niet volhouden en je valt terug in je oude eet gewoontes. Nu begint de ellende jouw lichaam staat nog in de spaarstand en je krijgt veel meer voeding binnen dan jouw lichaam verbrand. Ook al eet je net zo veel voor dat je op dieet ging. De voeding die je niet verbrand wordt opgeslagen als vet. Je lichaam zal dit zo goed mogelijk doen want wie weet komt er weer een periode van schaarste  aan. Voor je het weet zitten alle kilo’s er weer aan en meestal wat extra kilo’s.

Het eiwitrijk dieet zorgt er voor dat je kacheltje sneller gaat branden
in plaats van trager

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.